Skip to main content
home-page
Skip to main content
home-page

Actie 44: een avontuurlijke ontdekkingstocht ontwikkelen: de Dommelexpeditie

Thema 4: Waterbeleving

Peer behoort tot de Limburgse Boslandgemeenten. De lokale Boslandpartners willen in het wandelgebied Mullemer Bemden een belevingswandeling van 2 à 4 kilometer ontwikkelen rond bushcraft en waterbeleving. Het initiatief richt zich op kinderen van 8 tot 12 jaar, een doelgroep die in het huidige aanbod minder haar gading vindt.

Het uitgangspunt van de nieuwe Dommelexpeditie wordt natuurbeleving. De initiatiefnemers willen kinderen en jonge tieners op een speelse, uitdagende en avontuurlijke manier laten kennismaken met natuur, landbouw en water.

Engagement

Het projectbureau Bosland en de stad Peer nemen voor dit traject de trekkersrol op, mede vanuit hun ervaring met de eerder uitgewerkte Sahara Expeditie in Lommel. De partners
willen op korte termijn al enkele avontuurlijke elementen voorzien voor de Dommelexpeditie. Dat startpakket kan later nog worden uitgebreid met bijkomende belevingsvolle elementen, al naargelang er budgetten en subsidies beschikbaar zijn. De Dommelexpeditie start aan het Dommelhuis en zal door het wandelgebied Hoksent-Molhem lopen.