Deel op facebook
Deel op twitter
Deel op facebook
Deel op twitter
Ontdek het thema

Wateroverlast of droogte. Wat kan de overheid doen?

Herstel demping bovenloop Hoevenderloop en verdere loop, herstel poel in Weide Weyerstraat, verhoging grondwaterpeil omgeving Hoeven-Grote Hof, toevoer water Lindelse Schans

Geef helder aan hoe je dit ziet en waar. Geef ook aan waarom jouw idee precies een goed idee is.

Het probleem van de lokale verdroging in Lindelhoeven heb ik al van voor november 2017 gemeld bij de overheid (onder andere ook de Vlaamse Milieu Maatschappij) Op 19/3/2018 heb ik het voorstel ook ingediend bij de voorbereiding van de nieuwe fusiegemeente Pelt. Ik kreeg 394 steunbetuigingen. Een subvoorstel voor een wandelpad, en verbinding met het wandelpad langs de andere beken in Pelt kreeg 152 duimpjes. Het probleem van de verdroging is ondertussen alleen maar groter geworden. Daarom breng ik het herstel van de bovenloop van de Hoevenderloop ook hier in als voorstel. Voor de volledige tekst zie de website van Participelt. De vraag hier is om de bovenloop van de Hoevenderloop terug te herstellen en terug te verbinden met de benedenloop en dus van de beek terug haar natuurlijk waterbuffer te maken (en ook het "visbestand" terug herstellen). Er zijn tegenwoordig veel meer technologische middelen om te zorgen dat er geen overlast/overstromingen ontstaat.
1
1
Log in om te reageren

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u eerst registreren/aanmelden.

Aanmelden

Reacties

Donderdag 27/08/2020 is in Pelt een gemeenteraad die je live kunt volgen. Op de agenda staat de verkavelingsaanvraag Weyerstraat: goedkeuring tracé wegenis en gratis grondafstand + verkoop bedding Hoevenderloop.