home-page
Deel op facebook
Deel op twitter
home-page
Deel op facebook
Deel op twitter
Ga terug naar het overzicht van nieuwsitems

Riviercontract Dommel: waar staan we bij de start van dit nieuwe jaar?

Afgelopen jaar reageerden de inwoners en stakeholders van dit stroomgebied massaal op onze oproep om ideeën in te geven die ons moeten helpen weerbaarder te worden tegen overstromingen en oplossingen te vinden voor de problematiek van droogte en waterkwaliteit. Die ideeën werden rechtstreeks ingegeven op deze website of verzameld tijdens de (online of offline) stakeholdersfora.

We danken opnieuw iedereen voor deze waardevolle bijdrage! Zo verzamelden we meer dan 200 ideeën voor het Dommeltraject.

Ondanks de moeilijke coronaperiode, hebben we achter de schermen niet stilgezeten. Integendeel. De stuurgroep is actief met jullie input aan de slag gegaan. Zo werden eerst de dubbele ideeën gefilterd en werden de acties in thema’s of clusters verwerkt. Momenteel zijn er per actiecluster of thema werkgroepjes aan de slag om de onderliggende ideeën te bespreken en in maatregelen te gieten. Die output wordt dan in het riviercontract vertaald.

Maar voor we zover zijn, komen we nog terug bij jullie met een voorstel van riviercontract. Wanneer dat precies zal plaatsvinden en onder welke vorm, hangt af van de coronamaatregelen en de voortgang van ons werk.

We houden jullie op de hoogte via ons website.

Vragen? Mail gerust naar dommel@riviercontract.be!

Deel op facebook
Deel op twitter