home-page
Deel op facebook
Deel op twitter
home-page
Deel op facebook
Deel op twitter
Ga terug naar het overzicht van nieuwsitems

Doe uw zeg over de Dommel

De wereld lijkt wel stil te staan in deze merkwaardige corona-tijden. Gelukkig kabbelt onze Dommel rustig verder…

Een maand geleden nog kwamen bijna 100 mensen in Peer en Pelt bijeen met hun vele ideeën en concrete acties voor de Dommel. Er werd duidelijk dat we een 10-tal thema’s op vlak van waterbeheer samen belangrijk vinden.

Klassiekers zijn infiltratie, buffering, … maar de bewoners lieten ook weten dat we bewuster met water moeten leren omgaan, dat biodiversiteit en ecologie belangrijk zijn in functie van klimaatopwarming en dat het water absoluut meer zichtbaar mag worden en de ruimte moet krijgen in onze gemeentes.

U was al erg actief op dit platform. Er werden al zowat 100 ideeën ingevoerd door heel veel deelnemers om in de toekomst beter met overstroming en droogte om te kunnen gaan.

Nu we meer dan ooit online actief zijn en velen onder ons plots wat extra vrij tijd hebben, is dit een goed moment om op het platform te ontdekken welke ideeën er al werden gepost en ze te liken, becommentariëren of aan te vullen.

Bent u de Dommel genegen om haar schoonheid en haar grillen? Surf dan vòòr 1 mei naar de ideeënpagina (ook al hebt u al ideeën gepost) en maak de oogst daar nog rijker!

Veel moed in deze bijzondere tijden en blijf gezond!

Team Dommel